На Вінниччині розкрили схему пошуку нелегального перетину кордону. Затримано «човняра», спільників розшукують

Новини Вінниці / На Вінниччині розкрили схему пошуку нелегального перетину кордону. Затримано «човняра», спільників розшукують

Кримінальна відповідальність та роки за ґратами не відлякують молдовських «відчайдух», які намагаються заробити на нелегальній відправці на інший берег Дністра бажаючих перетнути прикордонну річку.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, 26-річний громадянин Республіки Молдова через річку Дністер намагався переправити човном українських громадян призовного віку.

«Вартість» послуг зловмисники оцінювали в 6000 доларів за людину. Човняр затриманий, його спільники встановлюються. Чоловіка поліцейські затримали на березі річки Дністер 21 квітня.

Зловмисники за допомогою мережі Інтернет пропонували українцям призовного віку допомогу у незаконному перетині кордону з подальшою легалізацією місця перебування останніх на території Республіки Молдова. Викрили злочинну схему працівники слідчого управління спільно з управлінням стратегічних розслідувань та оперативниками управління міграційної поліції Вінниччини за силової підтримки бійців КОРДу.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюється Вінницькою обласною прокуратурою.

Слідство готує матеріали для повідомлення чоловікові про підозру та обрання запобіжного заходу.

За цим фактом слідством відкрито провадження за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Санкція статі передбачає покарання на строк до дев’яти років ув’язнення.

Макс Мельник

22 квітня, 2022