На Вінниччині рецидивіст заради арматури розбив Меморіал Слави загиблим у Другій світовій війні

Новини Вінниці / На Вінниччині рецидивіст заради арматури розбив Меморіал Слави загиблим у Другій світовій війні

Вночі 15 вересня правоохоронці розшукали підозрюваного у пошкодженні бетонної плити Меморіалу Слави на селища Дашів. Як виявляється, людина з великим кримінальним шлейфом вночі, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, вирішив довести з плити металеву арматуру, щоб здати її приймальникам брухту.

Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, до поліції звернувся селищний голова. Він повідомив про те, що вночі пошкодити плиту, на якій викарбувані прізвища загиблих воїнів у Другій Світовій війні.

Першочергові розшукові заходи допомогли поліцейським встановили особу, причетну до вчинення злочину. Ним виявився раніше судимий за вбивство та майнові злочини 37–річний місцевий мешканець. Чоловіка затримали вдома.

Зі слів зловмисника, він каменем вночі розбив бетонну плиту, аби дістати металеву арматуру, що знаходиться всередині, та здати її в пункт прийому металобрухту.

Наразі слідство готує матеріали для оголошення затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого  ч. 2 ст.297 КК України (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над  тілом померлого). Санкція статті передбачає до п’яти років ув’язнення.     

Макс Мельник

15 вересня, 2021