На Вінниччині рецидивіст вночі пограбував сусіда та ранком продав викрадене у місті

Новини Вінниці / На Вінниччині рецидивіст вночі пограбував сусіда та ранком продав викрадене у місті

Протягом кількох годин оперативники розшукали та затримали 35–річного жителя Липовецької територіальної громади, який вночі пограбував підсобне приміщення односельця. Проте більшість з викраденого зловмисник вже вспів продати у місті.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції вінницької області, за допомогою звернувся 40–річний мешканець одного з населених пунктів громади. Заявник розповів, що вночі його пограбував сусід.  

Зловмисник проник на територію домогосподарства та, зірвавши замок з господарського приміщення, викрав бензопилу та дві каністри гербіцидів. Господар, почувши сторонні звуки у дворі, вийшов подивитися, що трапилось. У грабіжнику чоловік впізнав односельця, але не затримав його на місці.  

Оскільки заявник надав поліцейським опис підозрюваного, в ході проведення першочергових розшукових заходів оперативники на одній з вулиць Липовця помітили схожого за орієнтуванням чоловіка та затримали його. Ним виявився раніше судимий за майнові злочини 35–річний мешканець громади.

На момент затримання чоловік перебував в стані алкогольного сп’яніння. Речі потерпілого вилучені частково. Решту він продав чи обміняв на оковиту.

Слідство розпочало провадження за ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України (Грабіж). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на термін до 10 років.

Макс Мельник

13 червня, 2022