На Вінниччині рано розпочалась посівна, аграрії засіяли майже половину від запланованого

Новини Вінниці / На Вінниччині рано розпочалась посівна, аграрії засіяли майже половину від запланованого

40% від запланованих для посіву площ на Вінниччині вже  ярих зернових засіяли зернобобовими ранньої групи ярових. З наступного тижня у Вінницькій області розпочнеться масовий посів технічних культур, зокрема, цукрових буряків.

Аграрії Вінниччини 40% від запланованих для посіву площ вже засіяли зернобобовими ранньої групи ярових. З наступного тижня у Вінницькій області розпочнеться масовий посів технічних культур, зокрема, цукрових буряків.

Про це повідомляють офіційні джерела.

 «На сьогоднішній день практично всі райони вже почали посів ярих зернових і зернобобових культур ранньої групи.  Із запланованих культур сільгоспвиробники наразі сіють ярі ячмінь, пшеницю, горох та овес. Близько 40% від прогнозованих площ вже посіяно. За темпами посівної цьогорічна кампанія випереджує минулорічні строки у середньому на 10 днів», - повідомляють в ОДА.

Відповідно до структури посівних площ, у поточному році на Вінниччині планується посіяти 97 тис. га ярого ячменю, близько 10 тис. га ярої пшениці, гороху – понад 8,5 тис. га.

Забезпеченість сільгосппідприємств області кондиційним насінням ярих зернових і зернобобових ранньої групи, враховуючи страховий фонд, – стовідсоткова, насіння кукурудзи і сої господарства продовжують заготовляти.

За прогнозами, з наступного тижня в області розпочнеться масовий посів технічних культур, зокрема, цукрових буряків.

 

Марина Карабай

24 березня, 2020