На Вінниччині притягнуть до суду «сліпого» лісника

Новини Вінниці / На Вінниччині притягнуть до суду «сліпого» лісника

Фактично «сліпого» лісника незабаром судитимуть. Співробітник спеціалізованого комунального підприємства на Вінниччині не бачив, як на території, за яку він відповідав, різали та вивозили ліс. Ймовірно, ще й неодноразово.

Фактично «сліпого» лісника незабаром судитимуть. Співробітник спеціалізованого комунального підприємства на Вінниччині не бачив, як на території, за яку він відповідав, різали та вивозили ліс. Ймовірно, ще й неодноразово. Отже, можливо у людини проблеми із зором.

За інформацією пресслужби прокуратури Вінницької області, людина підозрюється у службовій недбалості, яка призвела до незаконної порубки більше 100 дерев, чим заподіяно збитки державі на більш ніж 370 тис. грн.

За версією слідства, лісник, будучи службовою особою, неналежно виконував покладені на нього обов’язки щодо збереження ввіреної території лісових угідь. Він своєчасно не виявляв і не припиняв незаконні порубки дерев, не встановлював осіб, які скоїли ці рубки, не вживав заходів для збереження самовільно зрубаної деревини і встановлення місця її знаходження та вилучення, а також не вживав заходів для обліку самовільно зрубаних дерев і документального оформлення правопорушень у сфері лісового господарства.

Тому ліснику інкримінується вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України, що передбачає позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 4250 до 12750 грн.

Немирівською місцевою прокуратурою обвинувальний акт скерувано до суду.

Макс Мельник

1 квітня, 2020