На Вінниччині прикордонники виявили одразу два підпільні «горілчані» цехи (ВІДЕО)

Новини Вінниці / На Вінниччині прикордонники виявили одразу два підпільні «горілчані» цехи (ВІДЕО)

На півдні Вінниччини прикордонники провели низку обшуків у складських приміщеннях, де виявили підпільні виробництва та «готову» до реалізації алкогольну продукцію на суму у 2,5 млн гривень.

На півдні Вінниччини прикордонники провели низку обшуків у складських приміщеннях, де виявили підпільні виробництва та «готову» до реалізації алкогольну продукцію на суму у 2,5 млн гривень.

Як повідомляють у Держприкордонслужбі, п’ять санкціонованих обшуків було проведено у Могилеві-Подільському та приміських селах Немія та Серебрія. Саме ці населені пункти кілька десятиріч вважаються «подільським Гонконгом», адже при усіх намаганням силовиків різних служб досі не вдається завадити підпільному виробництву та розсилці у межах України окремих видів алкогольної продукції величезними партіями.

Зазвичай операціями по виявленню фальсифікату, або «могилівської» горілки курують податківці та СБУ. Наразі виробництво викрили підрозділи Головного оперативно–розшукового відділу та внутрішньої та власної безпеки Могилів-Подільського прикордонного загону.

У рамках досудового розслідування за ч. 2 ст. 204 КК України (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) оперативні співробітники Держприкордонслужби за силової підтримки спецпідрозділу «ДОЗОР» спільно з представниками територіального управління Державного бюро розслідувань у м. Хмельницькому та під процесуальним керівництвом Військової прокуратури Вінницького гарнізону Центрального регіону України провели обшуки , під час яких виявили два підпільних цехи з виготовлення фальсифікованої алкогольної продукції та один підпільний цех з виготовлення мінеральної води. 

Правоохоронці вилучили понад 20 тонн спирту та алкогольних напоїв, які зберігалися у спеціальних поліетиленових упаковках, резервуарах та пляшках, а також фарбники, заготівки для розлиття та засоби для брендування сурогату під продукцію відомих світових виробників.

Слідчо-оперативні заходи тривають.