На Вінниччині прикордонники дістали з дна річки черговий "спиртопровід" (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / На Вінниччині прикордонники дістали з дна річки черговий "спиртопровід" (ФОТО, ВІДЕО)

Цікаву знахідку виявили прикордонники на Вінниччині на березі Дністра. Як повідомляють у пресслужбі Могилів-Подільського прикордонного загону, на дні річки знайшли електрокабель та закопаний у землю шланг.

Цікаву знахідку виявили прикордонники на Вінниччині на березі Дністра. Як повідомляють у пресслужбі Могилів-Подільського прикордонного загону, на дні річки знайшли електрокабель та закопаний у землю шланг.

Обстежувати територію та дно річки бійці загону почали, коли отримали оперативну інформацію щодо підготовки до незаконного переміщення спирту через державний кордон з Молдовою.     

У результаті виявлено ізольований кабель, що був прокладений по дну річки від прилеглого острова до українського берега, а далі був вкопаний в землю на глибину близько 20 см та вів у глиб території України.

"Прикордонники дістали з дна річки та викопали із землі 150 метрів кабелю, на кінці якого, зі сторони острова, знаходилось пристосування для підключення електроживлення та засіб для намотування шланга на котушку. Військовослужбовці продовжили обстеження прилеглої місцевості, залучивши спеціальну техніку та неподалік на глибині близько трьох метрів знайшли пластиковий шланг, що був прокладений під землею від берегової відмілини річки Дністер вглиб території України. Демонтуючи шланг, у лісосмузі на території України, правоохоронці виявили спеціально обладнаний підземний "бункер", до якого виходив кінець шланга", - повідомляють у прикордонному загоні.

Загалом демонтовано 125 метрів шланга діаметром 20 мм. Ним, ймовірно, зловмисники, планували переміщувати спирт з Молдови до України. За даними правоохоронців, цей трубопровід ще не використовувався, оскільки шланг був порожній та не мав характерного запаху спирту.

Наразі прикордонники спільно зі співробітниками Управління СБУ у Вінницькій області встановлюють осіб, причетних до прокладання "каналу".        

До речі, майже одночасно співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Києві та правоохоронці в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактом незаконного обігу підакцизних товарів встановили низку Інтернет-ресурсів, які пропонували продаж алкогольних напоїв з явними ознаками фальсифікації, як у столиці, так і по Україні в цілому.

У результаті згідно з ухвалою суду накладено арешт на майнові права інтелектуальної власності на 44 доменних імені, внаслідок чого припинено їх функціонування. Наразі триває розслідування, встановлюються причетні до незаконного обігу підакцизних товарів.

Новини Вінниці / На Вінниччині прикордонники дістали з дна річки черговий "спиртопровід" (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / На Вінниччині прикордонники дістали з дна річки черговий "спиртопровід" (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / На Вінниччині прикордонники дістали з дна річки черговий "спиртопровід" (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / На Вінниччині прикордонники дістали з дна річки черговий "спиртопровід" (ФОТО, ВІДЕО)
Сергій Маламура

2 березня, 2021