На Вінниччині прикордонника затримали на хабарі за рибальство

Новини Вінниці / На Вінниччині прикордонника затримали на хабарі за рибальство

Дільничного інспектора Держприкордонслужби на Вінниччині затримали «на гарячому», коли він отримав хабара. За версією слідства, співробітник відділу прикордонної служби «Ямпіль» Могилів-Подільського прикордонного загону налагодив злочинну схему систематичних поборів.

Дільничного інспектора Держприкордонслужби на Вінниччині затримали «на гарячому», коли він отримав хабара. За версією слідства, співробітник відділу прикордонної  служби «Ямпіль» Могилів-Подільського прикордонного загону налагодив злочинну схему систематичних поборів.

Як повідомляють у Військовій прокуратурі Вінницького гарнізону Центрального регіону, операцію по документуванню отримання неправомірної вигоди зафіксовано спільно з колегами. В ній приймали участь співробітники управління внутрішньої та власної безпеки «Південь» ДПС України та теруправління ДБР (розташованого у Хмельницькому).

Встановлено, що прикордонник за гроші сприяв громадянам у порушені прикордонного режиму на державному кордоні та правил рибальства на прикордонній річці Дністер. В обмін на хабарі він не притягав порушників до адміністративної відповідальності. Тобто ті могли рибалити.

Гроші, або «абонплату» за безперешкодне рибальство, вилучені. Затриманому сержанту мають повідомити про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. До суду скерують клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Макс Мельник

13 жовтня, 2019