На Вінниччині протягом тижня збільшилася кількість хворих на грип, захворюваність на кір поки стабілізувалася

Новини Вінниці / На Вінниччині протягом тижня збільшилася кількість хворих на грип,  захворюваність на кір поки стабілізувалася

Незважаючи, що на калндарі весна, а притаманні для зимового періоду грип т ГРВІ не відступає. Протягом тижня на Вінниччині рівень захворюваності на дані інфекціїв зріс на 4,7%. За медичною допомогою звернулось 7523 мешканців області. Більше того, 260 осіб, правда із них 230 –це діти, довелося госпіталізувати.Про це повідомили в обласному лабораторному центрі МОЗ.

Незважаючи, що на календарі весна, а притаманні для зимового періоду грип та ГРВІ, не відступає. Протягом тижня на Вінниччині рівень захворюваності на дані інфекціїв зріс на 4,7%. За медичною допомогою звернулось 7523 мешканців області. Більше того, 260 осіб, правда, із них 230 – це діти, довелося госпіталізувати.

Про це повідомили в обласному лабораторному центрі МОЗ.

Найбільші рівні захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції реєструвались в м. Вінниця, Бершадському та Жмеринському районах. Водночас фахівці центру відзначають, що кількість захворілих на кір в порівнянні з попереднім тижнем залишилась на тому ж рівні. Офіційно вірус підхопили 113 вінничан.

«З початку поточного року в області зареєстровано 2 766 випадків кору. Рівень захворюваності склав 176,3 вип. на 100 тис. нас. (в Україні 72,6 вип. на 100 тис. нас.).  Серед захворілих 1 562 дітей, що становить 636,3 вип. на 100 тис. дитячого населення. Із всіх захворілих 65 % не були щеплені проти кору. Єдиним ефективним засобом профілактики кору є вакцинація», - повідомили в обласному лабораторному центрі.

Катерина Горбатюк

22 березня, 2019