На Вінниччині протягом осені планують створити ліси на площі у 50 га

Новини Вінниці / На Вінниччині протягом осені планують створити ліси на площі у 50 га

З 1 жовтня стартує Всеукраїнська акція «Створюємо ліси разом!». В її рамках на Вінниччині заплановано створити лісі на площі близько 50 гектарів.

Як повідомили у пресслужбі Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства (ВОУЛМГ), місцеві лісівники готові до проведення акції та закликають громадськість приєднатися до посадки лісу.

У Держлісфонді в зоні дії в області визначено ділянки, де буде проведено організовану осінню висадку дерев. Загалом має бути висаджено 230-250 тисяч дерев.

У відомстві зазначили, що 11 держлісгоспів Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства підготували різноманітний посадковий матеріал головних лісоутворюючих порід і декоративний посадковий матеріал. Окрім лісівників, участь в акції однозначно візьмуть ветерани лісового господарства і вихованці 50 учнівських лісництв.

У поточному році в межах планової лісогосподарської діяльності держлісгоспи ВОУЛМГ на Вінниччині створили 1 тис. га лісів, висадивши близько 5 млн саджанців лісоутворюючих порід.

Олеся Рудницька

29 вересня, 2021