На Вінниччині просять "скинутись" на лікарню

Новини Вінниці / На Вінниччині  просять "скинутись" на лікарню

На Вінниччині оголосили збір коштів для реконструкції лікарні. Фермерів, підприємців та усіх небайдужих просять дати кошти для завершення реконструкції інфекційного віділення  Барської ЦРЛ, що у Вінницькій області.

На Вінниччині оголосили збір коштів для реконструкції лікарні. Фермерів, підприємців та усіх небайдужих просять дати грошей для завершення реконструкції інфекційного віділення  Барської ЦРЛ, що у Вінницькій області.

Про це повідомляють офіційні джерела.

Посадовці з райдержадміністрації звертаються до підприємців, агроформувань та усіх жителів Барського району за допомогою.

Зазначають, що будуть раді не лише фінансовій підтримці, але й будівельним матеріалам, техніці та волонтерам, які працюватимуть безкоштовно.

Якщо хтось з вінничан хоче допомогти барчанам, то реквізити можна знайти на сайті Барської РДА. Також з питань надання допомоги для завершення робіт з реконструкції інфекційного відділення можна звертатися до заступника головного лікаря з технічних питань.

Медики з Барського району також відзвітували про те, що було зроблено для покращення медичного закладу

"Протягом останніх років у Барській ЦРЛ закуплено велику кількість сучасного медичного обладнання (лапароскопічна стійка, гістероскоп, лазерний коагулятор, лабораторні аналізатори). До 1 квітня 2020 року будуть закуплені дві відеоендоскопічні стійки та буде встановлено СКТ-апарат (на умовах оренди). Усі робочі місця в лікарні повністю комп’ютеризовані, згідно з вимогами Національної служби здоров’я України. 
Проведено капітальні ремонти та реконструкції майже всіх відділень. 
Що ж до завершення робіт з реконструкції інфекційного відділення, належне функціонування якого з метою забезпечення епідеміологічного благополуччя в районі та прилеглих до нього територій є надзвичайно важливим, то через відсутність коштів зробити це досить проблемно", - наголошують в інформації.

Нагадаємо, що Барська ЦРЛ не уійшла до списку опорних. NaПарижі писав про мітинг лікарів з Бару у Вінниці та про те, що список опорних лікарень може буде переглянутий.

Тож в районах області взялись за наведення порядку в медичних закладах. В Бару сподіваються на благодійників, а от у Тростянці  порахували, скільки їм потрібно коштів для оновлення медичних закладів.

Марина Карабай

3 березня, 2020