На Вінниччині прокуратура «відбирає» ставок в орендаря

Новини Вінниці / На Вінниччині прокуратура «відбирає» ставок в орендаря

Калинівською місцевою прокуратурою подано позов до Погребищенського районного суду Вінницької області в інтересах держави в особі Вінницької ОДА до громадянина, який є орендарем водного об’єкта на території однієї з місцевих громад. У підприємця хочуть «відібрати» ставок, за який він не сплатив ні копійки, хоча користається понад три роки.

Калинівською місцевою прокуратурою подано позов до Погребищенського районного суду Вінницької області в інтересах держави в особі Вінницької ОДА до громадянина, який є орендарем водного об’єкта на території однієї з місцевих громад. У підприємця хочуть «відібрати» ставок, за який він не сплатив ні копійки, хоча користається ним понад три роки.

Як зазначають у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, встановлено, що від 2017 року орендар користується ставом площею 15 га та вартістю 10,4 млн гривень. Однак протягом усього періоду він ніколи не сплачував орендної плати.

У зв’язку з недобросовісним використанням водного об’єкта прокуратура наполягає на достроковому розірванні договору оренди, стягненні заборгованості з орендної плати та повернення ставка у власність держави.

Зважаючи на обставини справи, можна припустити, що людина, яка фактично була орендарем, вважала ставок своєю неофіційною власністю, за яку і не потрібно платити…

Макс Мельник

4 березня, 2021