На Вінниччині прокуратура подала позов до суду, щоб витребувати земельну ділянку з незаконного володіння

Новини Вінниці / На Вінниччині прокуратура подала позов до суду, щоб витребувати земельну ділянку з незаконного володіння

Під Вінницею у селі Стрижавка виявили 0,11 га землі, яка використовувалась без належних документів. Площа ділянки невелика, але вартість її складає 513 тисяч гривень – у передмісті Вінниці земля коштує доволі дорого. У справу втрутилась прокуратура.

Під Вінницею у селищі Стрижавка виявили 0,11 га землі, яка використовувалась без належних документів. Площа ділянки невелика, але вартість її складає 513 тисяч гривень – у передмісті Вінниці земля коштує доволі дорого. У справу втрутилась прокуратура.

«Прокуратурою встановлено факт використання на території Стрижавської селищної ради Вінницького району фізичною особою земельної ділянки площею 0,11 га за відсутності відповідного рішення органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування про передачу земельної ділянки у власність або надання у користування (оренду) та за відсутності вчиненого правочину щодо такої земельної ділянки, що є порушенням вимог статті 125, 126 Земельного кодексу України.

Факт самовільного зайняття земельної ділянки підтверджений під час перевірки, проведеної ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області, про що складено відповідний акт.

З підстав порушення інтересів держави в особі органу місцевого самоврядування щодо володіння, користування та розпорядження належною їй земельною ділянкою Вінницькою місцевою прокуратурою до районного суду скеровано позов про витребування з незаконного володіння земельної ділянки площею 0,11 га та вартістю 513 тис. гривень, який наразі перебуває на розгляді», - йдеться в інформації

Неофіційні джерела повідомляють, що мова йде про землю, яку обробляє ФГ «Ягідка», власником якого є Анатолій Корнійчук. Фермер володіє землею вже більше 20-ти років,  і впродовж усього цього часу питань щодо використання земельної ділянки ні у кого не виникало.

Марина Карабай

6 грудня, 2019