На Вінниччині прем‘єра вистави, в якій гратимуть актори з вадами зору, відбудеться без глядачів, але з трансляцією

Новини Вінниці / На Вінниччині прем‘єра вистави, в якій гратимуть актори з вадами зору, відбудеться без глядачів, але з трансляцією

Літературно-музичну композицію «Кохання, як воно є» за мотивами віршей поетеси Світлани Травневої готують актори барського аматорського театру МХАТ. У виставі задіяно 5 осіб, усі вони мають вади зору.

Літературно-музичну композицію «Кохання, як воно є» за мотивами віршей поетеси Світлани Травневої готують актори Барського аматорського театру МХАТ. У виставі задіяно 5 осіб, усі вони мають вади зору.

Для того, щоб актори могли орієнтуватися в просторі та чути своїх партнерів, використовують технологією квадрозвуку. Пересуватись по сцені незрячим допомагатимуть волонтери.

Аби слабозрячі актори вивчили текст, вірші для них друкували крупним шрифтом, незрячим – записували аудіо, вони вже переписували почуте шрифтом Брайля.

На жаль, перм‘єра, на яку так довго чекали - така вистава у місті проходитиме вперше - відбудеться у порожній залі.

«Прем‘єру вистави у Барському будинку культури покажуть 15 жовтня. Але через пандемію коронавірусу наживо глядачі її не побачать. Відео викладуть у соцмережах, аудіозапис транслюватимуть по радіо», - повідомляють у театрі.

Зазначимо, що проєкт Барського МХАТу «Театр Рівності» виграв конкурс від УКФ у номінації «Інклюзивне мистецтво», обійшовши Івано-Франківський національний театр і київський «Театр на Подолі», розповідає керівник проєкту Роман Григор’єв. Загальний бюджет «Театру Рівності» - 413 тисяч гривень.