На Вінниччині працівницю банку звинувачують у крадіжках коштів клієнтів

Новини Вінниці / На Вінниччині працівницю банку звинувачують у крадіжках коштів клієнтів

До суду прокурором Гайсинської окружної прокуратури передано обвинувальний акт стосовно службової особи банку, яка заволоділа коштами 22 клієнтів установи.

Як повідомляють у пресслужбі Вінницької обласної прокурори, кримінальне провадження розслідувалось за ч. 1 ст. 362, ч. 1 ст. 357, ч. 2 ст. 191 КК України.

«Слідством установлено, що упродовж 2020–21 років службова особа, обіймаючи посаду пов’язану із виконанням організаційно-розпорядчих функцій та маючи право доступу до автоматизованих систем, несанкціоновано змінювала банківську інформацію, заволодівала офіційними документами шляхом зловживання службовим становищем, а в подальшому заволоділа коштами 22 клієнтів банку на суму майже 45 тис. грн», - йдеться у повідомленні.

Простіше кажучи, маючи доступ до інформації клієнтів, працівниця оформлювала видачу коштів клієнтів та забирала їх.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих кримінальних проваджень перед судом, жінці загрожує покарання у виді обмеженням волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Макс Мельник

2 червня, 2022