На Вінниччині працюватимуть літні дитячі табори для відпочинку

Новини Вінниці / На Вінниччині працюватимуть літні дитячі табори для відпочинку

З 6 червня на базі обласних закладів позашкільної освіти стартують перші відпочинкові зміни у літніх дитячих таборах.

Про це повідомили у департаменті гуманітарної політики Вінницької ОВА.

Літні відпочинкові зміни працюватимуть на базі:

  • Вінницької обласної станції юних натуралістів за еколого-натуралістичними напрямком – літня профільна школа «Юннат»;
  • Вінницького обласного центру технічної творчості учнівської молоді за технічним напрямком – літня профільна школа «ProfiCamp»;
  • Вінницького обласного центру туризму, спорту, краєзнавства та екскурсій за туристсько-краєзнавчим напрямом літня відпочинкова зміна «Веселий вулик»;
  • Вінницького обласного Будинку культури учителя за художньо-естетичним напрямом – відпочинково-виховна зміна «Перлинка».

«Упродовж цього тижня будуть завершені всі підготовчі роботи – акти обстеження закладів територіальною Держпродспоживслужбою з відзначенням готовності до роботи. До перевірки долучаться представники праці та соціального захисту, державної служби з надзвичайних ситуацій», - зазначають у профільному департаменті.

У планах роботи кожної зміни будуть різні тематичні заходи, у першу чергу, включаючи ті, які спрямовані на виховання любові до України, поваги до народних звичаїв, традицій та національних цінностей українського народу.

Неодмінною складовою стане формування здорового способу життя, навичок безпечної поведінки, вдосконалення фізичного розвитку тощо.

Отже, цьогоріч позашкільні заклади освіти працюватимуть задля змістовного дозвілля на канікулах для місцевих та прибулих до нашої області дітей.

Олеся Рудницька

31 травня, 2022