На Вінниччині повідомили про підозру поліцейському, який у відділку «виховував» затриманого

Новини Вінниці / На Вінниччині повідомили про підозру поліцейському, який у відділку «виховував» затриманого

Через 7 місяців після оприлюднення резонансного відео, де у Ямпільському відділенні поліції на Вінниччині правоохоронець, погрожуючи кийком, змушує людини присідати, зареєстровано кримінальне провадження щодо перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу, а поліцейському повідомили про підозру. За цей час у суспільстві навіть забули про інцидент…

Через 7 місяців після оприлюднення резонансного відео, де у Ямпільському відділенні поліції на Вінниччині правоохоронець, погрожуючи кийком, змушує людину присідати, зареєстровано кримінальне провадження щодо перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу, а поліцейському повідомили про підозру. За цей час у суспільстві навіть забули про інцидент…

Як зазначають у пресслужбі прокуратури Вінницької області, перевіркою встановлено, що «співробітник Ямпільського відділення поліції Могилів-Подільського відділу поліції ГУНП області умисно, безпідставно наносив удари громадянину гумовим кийком та погрожуючи заподіянням тілесних ушкоджень, примушував його виконувати фізичні вправи – присідання».

Прокурором і слідчим ТУ ДБР у м. Хмельницькому, повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого за ч. 2 ст. 365 КК України працівнику поліції. До суду скеровано клопотання про взяття правоохоронця під варту, як міру обрання запобіжного заходу.

За 7 місяців відео лише на сторінці ямпільчанина Анатолія Качура користувачі Facebook подивилися понад 141 тисячу разів. Також ролік було розміщено на YouTube-каналах декількох вінницьких видань.

Макс Мельник

12 лютого, 2020