На Вінниччині порахували диких тварин, згодом визначать ліміти на наступний мисливський сезон

Новини Вінниці / На Вінниччині порахували диких тварин, згодом визначать ліміти на наступний мисливський сезон

На Вінниччині розпочали облік чисельності диких парнокопитних та хутрових мисливських тварин. За підрахунками фахівців кількість тварин в лісах Вінницької області збільшилась.

На Вінниччині розпочали облік чисельності диких парнокопитних та хутрових мисливських тварин. За підрахунками фахівців кількість тварин в лісах Вінницької області збільшилась.

Про це повідомляють офіційні джерела.

«Облік мисливських тварин проводиться лише в присутності державних районних мисливствознавців, представників Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства та Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА», - йдеться в інформації.

За даними обліку диких тварин, станом на початок 2019 року в мисливських угіддях Вінницької області нараховувалося 95 голів зубра європейського, 700 – оленя плямистого, 217 – оленя благородного, 1458 – кабана, 7804 - козулі, 47370 зайців.

Зазначимо, що на основі результатів обліку готуються ліміти відстрілу та відлову диких тварин у мисливському сезоні 2020-2021 років.

Довідково, веденням мисливського господарства на Вінниччині займається 47 юридичних осіб. Загальна площа мисливських угідь Вінницької області - 2 млн. 131 тис. га. З них 257,1 тис. га (12,3%) віддано в користування держлісгоспам Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства, 1 млн. 717 тис. га (83,4%) - обласному осередку УТМР, 83 тис. га (4,1%) - "Вінноблагроліс", 15,5 тис. га (0,8%) - військовому товариству мисливців і рибалок, 64,1 тис. га (3%) - іншим користувачам.

NaПарижі писав про відновлення поголів‘я диких кабанів у Вінницькому районі.