На Вінниччині поліціянти вилучили кілька десятків різних набоїв, в тому числі і для парабелуму

Новини Вінниці / На Вінниччині поліціянти вилучили кілька десятків різних набоїв, в тому числі і для парабелуму

В місті Бар, що на Вінниччині, поліцейські місцевого відділку виявили 60 набоїв різного калібру в будинку 30-річного місцевого мешканця.  За зберігання такого «скарбу» чоловіку загрожує чималий строк.

В перемісті Бару, що на Вінниччині, поліцейські місцевого відділку виявили 60 набоїв різного калібру в будинку 30-річного місцевого мешканця. За зберігання такого «скарбу» чоловіку загрожує чималий строк.

Про це повідомляють в Барському відділенні поліції.

«В п'ятницю, 5 червня під час проведення санкціонованого обшуку, в будинку 30-річного жителя селища Бар, що неподалік райцентру, оперативники виявили 60 набоїв калібру 5.45, 7.62 та 9 мм», - йдеться в інформації.

Зазначимо, що 9-тиміліметрові кулі були розроблені ще в 1902 році спеціально під "Парабелум". Нині їх використовують як для звичайних пістолетів, так і пістолетів-кулеметів. Кулі випускається великою кількістю виробників у різних країнах світу.

Де саме випустили ці та інші знайдені набої, правоохоронці будуть встановлювати. Вилучені боєприпаси направили на експертизу, встановлюється джерело їх походження та мета зберігання.

Поліцейські також повідомляють, що відкрито провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За такий злочин передбачено покарання - до 7 років позбавлення волі.

Марина Карабай

9 червня, 2020