На Вінниччині поліція затримала викрадачів людини: вимагали 230 тисяч гривень

Новини Вінниці / На Вінниччині поліція затримала викрадачів людини: вимагали 230 тисяч гривень

Як у «лихі 90-і», двоє мешканців Житомирщині «ув’язнили» 30-річного чоловіка, тримали його у підвалі, катували та вимагали «сплати боргу». «В’язня» змусили звернутись за допомогою до родички з Вінниччини, яка мала зібрати потрібну суму – 230 тисяч гривень. Під час передачі грошей 24 жовтня зловмисників затримали.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, операція відбувалась за участі слідчих СУ ГУНП, працівників УСР управління карного розшуку та за силової підтримки бійців КОРДу. Процесуальне керівництво в кримінальному провадженні здійснює Вінницька обласна прокуратура.

Затримано 45-річного організатора злочинного угруповання та його 26-річного спільника. Саме вони незаконно утримували людину у підвалі будинку.

На даний час слідство вважає, що організував злочинну групу керівник одного з поштових відділень, в якому працював потерпілий. Встановлено, що члени угруповання під приводом повернення боргу, три доби незаконно утримували чоловіка у підвалі будинку, годували його один раз в день, залякували, били та погрожували розправою йому та його сім’ї. Під тиском зловмисників потерпілий змушений був зателефонувати до своєї родички, мешканки Вінницької області, та просити її знайти гроші для вимагачів. Жінка вирішила звернутись по допомогу до поліції.

Правопорушники - мешканці Житомирської області, віком 26 та 45 років. Поліцейські затримали зловмисників під час отримання від родички потерпілого коштів.

Поліцейські провели огляд транспортного засобу, який належить одному із затриманих вимагачів. Там вилучено гроші, пістолет, ніж, документи, банківські картки, мобільні телефони.

Наразі двоє фігурантів кримінального правопорушення затримані в процесуальному порядку та перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

Слідчими вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 189 (вимагання, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану) та ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб) КК України. Такий злочин карається позбавленням волі до 12 років з конфіскацією майна.

Причетність інших осіб до вчиненого правопорушення поліцією встановлюється. 

Новини Вінниці / На Вінниччині поліція затримала викрадачів людини: вимагали 230 тисяч гривеньНовини Вінниці / На Вінниччині поліція затримала викрадачів людини: вимагали 230 тисяч гривеньНовини Вінниці / На Вінниччині поліція затримала викрадачів людини: вимагали 230 тисяч гривень