На Вінниччині поліція затримала групу «чорних добувачів» пісковику

Новини Вінниці / На Вінниччині поліція затримала групу «чорних добувачів» пісковику

На півдні Вінницької області було організовано нелегальний видобуток пісковику. Корисну копалину вантажівками доставляли замовникам, а далі вона надходила у торгову мережу. Працівники відділу захисту інтересів суспільства і держави Головного управління Нацполіції у Вінницькій області спільно зі слідчими районного відділу поліції та оперативниками кримінальної поліції 28 вересня задокументували незаконний видобуток групою осіб.

Як зазначають у відділі комунікації поліції області, слідчі, провівши першочергові процесуальні дії, встановили, що будь-яких дозвільних документів на розробку кар’єру у зловмисників не було. Автомобіль «КамАЗ», завантажений пісковиком, вилучений та поміщений на арештмайданчик.

Поліцією розслідується провадження за ч. 4 ст. 240 Кримінального кодексу України (Порушення правил охорони або використання надр).

В ході слідства будуть призначені експертизи, які встановлять об’єм незаконно видобутих копалин та суму завданої шкоди державі.  За таке правопорушення передбачено до 8-ми років позбавлення волі.