На Вінниччині поліція штрафує дрібних порушників карантину, а «Епіцентр» продовжує працювати

Новини Вінниці / На Вінниччині поліція штрафує дрібних порушників карантину, а «Епіцентр» продовжує працювати

За минулу добу на Вінниччині поліцейські склали 14 адмінпротоколів за порушення правил щодо карантину. Вони складені як на комунальних перевізників, так і приватних, а також підприємців.

За минулу добу на Вінниччині поліцейські склали 14 адмінпротоколів за порушення правил щодо карантину. Вони складені як на комунальних перевізників, так і приватних, а також підприємців.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, заходи із запобігання поширенню коронавірусної інфекції та охорони публічної безпеки набирають обертів. Правоохоронці сумлінно виконують завдання з пошуку тих, хто порушує ст. 44-3 КУпАП. З 14 зареєстрованих випадків п’ять було складено відносно перевізників в Вінниці (на чотирьох водіїв маршрутних таксі та одного водія тролейбусу), 9 - відносно підприємців, які здійснювали торгівельну діяльність у Вінниці (6), Немирові (2) і Тульчині (1).

Для вжиття заходів щодо запобігання, поширення короновірусу та посиленню публічної безпеки і порядку на території Вінницької області задіяно понад 500 поліцейських (27 піших нарядів та 192 автопатрулів). Поліцейським допомагають нести службу військовослужбовці Національної гвардії України.

Для забезпечення контролю за дотриманням карантинних заходів на території області працює 61 мобільна група (зокрема 10 – у Вінниці). Поліцейські продовжують нести службу у складі мобільних груп, піших нарядів, автопатрулів, ГРПП, слідчо-оперативних груп тощо.

Нагадаємо, що за правопорушення норм ст. 44-3 КУпАП передбачено накладання штрафу на громадян від 17 до 32 тис. гривень, а для посадових осіб - від 34 до 170 тис. гривень.

З 19 березня вінничани були здивовані тим, що працює супермаркет «Епіцентр». Хоча закрилися усі дрібні магазини промислової групи товарів.

Як пояснили NaПарижі у поліції, менеджмент пояснив, що зокрема торгує побутовою хімію, це дозволено. Хоча продають весь асортимент товару. Вчора правоохоронці попередили керівництво, що у залі занадто багато людей, і потрібно обмежувати одночасне перебування покупців. Вже сьогодні правоохоронці складають адмінпротокол щодо порушення.

Проте, зважаючи, що у залі «аншлаг», адже інші магазини зачинені, сума штрафу окупиться оборотом коштів.    

Макс Мельник

20 березня, 2020