На Вінниччині поліція щодня збирає шикарні врожаї конопель

Новини Вінниці / На Вінниччині поліція щодня збирає шикарні врожаї конопель

Фактично щодня вінницькі правоохоронці виявляють та змушені збирати шикарні врожаї конопель та маку. Вирощують наркомісткі культури місцеві аграрії не стільки для власного споживання, як для продажу, адже продаж марихуани значно прибутковіший за торгівлю кропом та іншою городиною.

Як повідомляють у поліції Вінниччини, 8 липня на земельних ділянках жителів Гайсинського та Хмільницького районів працівники поліції виявили майже вісім сотень заборонених рослин маку та коноплі.

Так, під час санкціонованого обшуку прибудинкової території на присадибній ділянці раніше судимого за наркозлочини 39–річного жителя Теплицької громади правоохоронці виявили незаконний посів 364 рослини конопель. Під час огляду господарських приміщень на території домоволодіння поліцейські виявили три пакетики з насінням сортів канабісу.

Цього ж дня дільничні офіцери під час відпрацювання території обслуговування на присадибній ділянці мешканки Іванівської громади виявили незаконний посів 415 рослин снотворного маку.

А 7 липня в ході відпрацювання території обслуговування дільничні офіцери поліції на присадибній земельній ділянці мешканки Студенянської територіальної громади виявили незаконний посів і вилучили 350 заборонених нарковмісних рослин маку.

Вилучені нарковмісні рослини направлено на експертизу.

За вказаними фактами поліцією розпочаті кримінальні провадження за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 та ч.2 ст.310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.

За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.

Нагадуємо, що у разі виявлення поліцейськими незаконних насаджень снотворного маку в кількості понад 100 рослин та більше 10 рослин конопель тягне за собою кримінальну відповідальність.

Макс Мельник

9 липня, 2022