На Вінниччині подружжя підозрюють у вербовці дітей для порнобізнесу та збуті дитячої порнографії

Новини Вінниці / На Вінниччині подружжя підозрюють у вербовці дітей для порнобізнесу та збуті дитячої порнографії

Понад рік у Вінниці розслідується гучна справа про експлуатацію дітей у порнобізнесі. Наразі подружжю фігурантів висунуто підозру і по другій статті – окрім розповсюдження та виготовлення порно, ще й вербовці неповнолітніх, або торгівлі людьми.

Фігурантами є 36-річний громадянин Австрії та його «місцева» 22-річна дружина. Подружжю повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 2, 3 ст. 149 (вербування людини, вчиненого з метою експлуатації, з використанням обману та уразливого стану особи, вчинені щодо неповнолітніх та малолітніх) та ч. 5 ст. 301 (виготовлення, зберігання з метою збуту зображень та інших предметів порнографічного характеру, що містять дитячу порнографію, та їх збут, вчинене за попередньою змовою групою осіб) КК України.

Про це повідомляють у пресслужбах ГУНП і Вінницької обласної прокуратури. Зловмисникам оголосили про підозру вже за 40 епізодами, пов’язаними з виготовленням та розповсюдженням  дитячої порнографії, а також торгівлею людьми. 

Нагадаємо деталі, під виглядом дитячої модельної агенції парочка виготовляла та розповсюджувала продукцію порнографічного характеру. У приватному будинку, розташованому неподалік Вінниці вони облаштували дитячу студію, де здійснювали фото-, відеозйомку напівоголених малолітніх хлопчиків та дівчат, після чого продавали виготовлені матеріали на закритих сайтах. 

Досудовим розслідуванням встановлено, що для отримання прибутків з порнобізнесу зловмисники використовували 34 неповнолітніх дівчини.

Громадянину Австрії слідчі оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.301 Кримінального кодексу України (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження предметів порнографічного характеру, що містять дитячу порнографію), а його спільниці – за аналогічною статтею Кримінального кодексу України та ч. 2, ч.3 ст. 149 ККУ (торгівля людьми). За такі злочини зловмисникам загрожує до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Зазначимо, що через «вінницьку порносправу» близько 500 громадян країн Євросоюзу перевіряли на схильність до педофілії.

Макс Мельник

20 вересня, 2021