На Вінниччині почали виплачувати цьогорічні дотації за утримання телят

Новини Вінниці / На Вінниччині почали виплачувати цьогорічні дотації за утримання телят

Відповідно до прийнятої у 2018 році Урядової програми, фізичні власники великох рогатої худоби отримали 31,6 млн. грн дотації,   розпочалась виплата фізичним особам за утримання молодняку великої рогатої худоби. Тобто кожен фермер отримає понад 2000 грн.

Відповідно до прийнятої Урядової програми, у 2018 році на Вінниччині власники великох рогатої худоби отримали 31,6 млн. грн дотації за утримання молодняка великої рогатої худоби. Розпочалась виплата цьогорічних дотацій.

Як повідомили у Вінницькій ОДА, станом на 1 травня близько 14,6 тисяч фізичних осіб подали документи на отримання такої дотації, яка в загальному цьогоріч становить 38,9 млн. грн.

У Департаменті агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації уже розпочали виплачувати перші дотації на рахунки фізичних осіб, які відкриті в банківських установах.

Наразі рахунків, на які йдуть виплати, найбільше відкрито в державних банках Ощадбанк, Приватбанк та Укргазбанк (93 відсотки від загальної кількості).

Нагадаємо, що дотацію за молодняк фізична особа отримує на безповоротній основі за утримання ідентифікованого та зареєстрованого в установленому порядку молодняка великої рогатої худоби до тринадцятимісячного віку. (Тобто молодняка, який безпосередньо народився у господарствах фізичних осіб, а також набутий шляхом його переміщення від інших власників(був куплений).

Аби отримати дотацію, фізичні особи подають за місцезнаходженням господарства до відповідної сільської, селищної, міської ради певний перелік документів. Органами місцевого самоврядування відомості отримувачів формуються станом на 1 травня, на 1 вересня і на 1 грудня поточного року

Дотація за молодняк, який народився у господарствах фізичних осіб, надається за кожні чотири місяці його утримання наростаючим підсумком з урахуванням віку молодняка у розмірі:

у період утримання молодняка віком від одного до п’яти  місяців - 300 гривень за голову;

у період утримання молодняка віком від п’яти до дев’яти  місяців - 700 гривень за голову;

у період утримання молодняка віком від дев’яти до тринадцяти місяців - 1500 гривень за голову.

Дотація за молодняк, набутий шляхом його переміщення від інших власників, надається за кожні повні чотири місяці його утримання в такому господарстві від дати переміщення до досягнення ним тринадцятимісячного віку у розмірі:

за перші чотири місяці утримання молодняка - 300 гривень за голову;

за наступні чотири місяці утримання молодняка - 700 гривень за голову;

за наступні чотири місяці утримання молодняка - 1500 гривень за голову.

Загальний обсяг дотації за молодняк не може перевищувати 2500 гривень із розрахунку на одну голову молодняка.