На Вінниччині почали карати «екотерористів»: вісьмох оштрафовано

Новини Вінниці / На Вінниччині почали карати «екотерористів»: вісьмох оштрафовано

У ході перевірки територій громад Вінницької області спеціалістами Державної екологічної інспекції виявлено 34 місця розміщення відходів загальною площею понад 42000 м2. До відповідних органів місцевого самоврядування екоінспектори відправили лити щодо ліквідації несанкціонованих і неконтрольованих звалищ відходів.

«Під час здійснення рейдових перевірок щодо дотримання вимог поводження з відходами на території області виявлено 8 випадків порушення вимог поводження з відходами (спалювання твердих побутових відходів)», - вказують у Державній екологічній інспекції у Вінницькій області.

Керуючись ст. 42 Закону України «Про відходи» відповідальних осіб притягнуто до адміністративної відповідальності на загальну суму 2720 грн. У той же час вчергове інспекція наголошує, що при спалюванні відходів (зношений одяг, пластикові пляшки, поліетиленові пакети, макулатура та інше) в навколишнє середовище викидаються оксиди азоту, сірка, феноли, токсичні вуглеводи, канцерогенні діоксини, важкі метали.

Державна екологічна інспекція у Вінницькій області звертається до громадян з проханням дотримуватись правил поводження з побутовими відходами, та наголошує, що питання поводження з побутовими відходами у населених пунктах перебуває і надалі на постійному контролі Інспекції.