На Вінниччині поблизу ставка побили відпочивальників. Потерпілі запевняють, що лише проїжджали біля водойми, яку кривдники вважають своєю

Новини Вінниці / На Вінниччині поблизу ставка побили відпочивальників. Потерпілі запевняють, що лише проїжджали біля водойми, яку кривдники вважають своєю

Інцидент з побиттям відпочивальників ввечері 5 грудня поблизу села Лиса Гора Іллінецької громади Вінницького району призвів до відкриття кримінального провадження, яке передано до ДБР, та внутрішнього розслідування щодо дій поліцейських.

У соцмережі, зокрема групі «Дорожній контроль», розмішені відео та фото наслідків. Відомо, що поруч ставка приїжджав автомобіль, у якому перебували чотири людини. Це не «сподобалось» місцевому лісничому, його брату та їх приятелям. Адже вони вирішили, що стороннім не місце біля ставку. Конфлікт переріс у бійку.

Як пише Оксана Кудина, її «чоловіка Богдана Кудину та нашого друга, який в той момент був з нами, Святослава Чернюка було витягнуто силоміць з машини та повалено на землю, нанесені численні удари кулаками та ногами втрьох на одного».

«Звучала м’яко кажучи нецензурна лексика в нашу сторону типу ми не мали права заїжати на їх приватну теріторію, при тому, коли я сказала пред’явити підтверджувальні документи про те, що це дійсно так, їх аргументи закінчились», - вказує жінка, називаючи прізвища та імена кривдників.

Також вона пише, що один з них двічі стріляв у бік голови її чоловіка. Холостими.

«Я викликала черговий наряд поліції і дякувати Богу що прибули вони досить оперативно і написали заяву на них, ну а вони в нашу чергу на нас, хоча їх аргументи нам не зрозумілі взагалі! Я зняла всі 40 хвилин цього дійства для подальшого підтвердження, зафіксувала, як нам перекрили дорогу з двох боків аби ми не могли їхати», - додає Оксана.

Як повідомляють у відділі комунікації обласного главку поліції Вінницької області, внаслідок бійки постраждали двоє відпочивальників. Потерпілі стверджують, що один із нападників здійснював постріли з пістолета холостими патронами. 

На підставі заяв потерпілих слідство відділу поліції N5 Вінницького районного управління поліції  відкрило кримінальні провадження за ознаками правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 365 (Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу), ч. 2 ст. 296  КК України (Хуліганство, вчинене групою осіб). За такі злочини передбачено покарання – до 8 років ув’язнення.

Згідно з підслідністю, кримінальні провадження передані для подальшого розслідування в ДБР. 

Також поліція розпочала перевірку за фактом оприлюдненої в соцмережі інформації щодо можливих протиправних дій працівників поліції, які прибули на виклик. Призначено службове розслідування та на період його проведення відсторонено від виконання службових обов’язків керівника сектору поліцейської діяльності №1 відділу поліції №5 Вінницького РУП. Причина у тому, що "стрілок" - брат того, хто документував правопрушення.

Макс Мельник

11 грудня, 2021