На Вінниччині по гучній справі по вимаганню оголосили підозру двом фігурантам

Новини Вінниці / На Вінниччині по гучній справі по вимаганню оголосили підозру двом фігурантам

Вінницькі правоохоронці просунулися у минулорічній гучній справі злочинного угрупування, які вимагало у підприємця $19 тисяч гроші. Наразі відомо, що до складу групи входили п’ять осіб, серед яких – син жертви вимагання.

Вінницькі правоохоронці просунулися у минулорічній гучній справі злочинного угрупування, які вимагали у підприємця гроші в сумі $19 тисяч. Наразі відомо, що до складу групи входили п’ять осіб, серед яких – син жертви вимагання.

Як зазначають у департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції, зібрав спільників 35-річний раніше судимий кримінальний «авторитет», мешканець регіону. Деякі з них вже мали темне минуле та проблеми із законом.

Спеціалізувалися зловмисники на погрозах фізичною розправою, аби змушувати громадян віддавати їм кошти як повернення «боргів».

В ході слідства правоохоронці встановили, що в такий спосіб учасники угруповання змусили місцевого підприємця віддати їм 12 000 доларів та, як вказують у відділі комунікацій обласного главку поліції, влітку минулого року вимагали від нього сплати ще 7 тисяч. Крім того, серед вимагачів був і син потерпілого.

За словами начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Івана Іщенка, поліцейські провели одночасно 10 обшуків в різних районах області. 

За їх результатами поліцейські вилучили зброю, набої, боєприпаси, блокнот з «чорновими» записами про осіб, які «заборгували» гроші, паспорти, видані на ім’я інших осіб, а також речі і документи, що свідчать про причетність групи до вчинення інших злочинів.

Двом учасникам злочинної групи віком 26 та 46 років зі зв’язками у кримінальному середовищі слідчі Головного управління за процесуального керівництва прокуратури області та оперативного супроводження працівників Департаменту стратегічних розслідувань повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 189 (вимагання) КК України. За вчинення правопорушення передбачено від 5 до 9 років позбавлення волі.

Новини Вінниці / На Вінниччині по гучній справі по вимаганню оголосили підозру двом фігурантам Новини Вінниці / На Вінниччині по гучній справі по вимаганню оголосили підозру двом фігурантам Новини Вінниці / На Вінниччині по гучній справі по вимаганню оголосили підозру двом фігурантам
Макс Мельник

27 серпня, 2020