На Вінниччині планують створити унікальний джерельний веломаршрут

Новини Вінниці / На Вінниччині планують створити унікальний джерельний веломаршрут

У Бару, що на Вінниччині взялися за створення унікального веломаршруту, атракціями якого стануть джерела. Місцеві громадські активісти розпали реалізовувати проект, в рамках якого будуть розчищувати, облаштовувати водні джерела та «нанесити» їх на карту Google задля створення туристичного маршруту для мандрівників найсмачнішими джерелами рідного краю.

У Бару, що на Вінниччині взялися за створення унікального веломаршруту, атракціями якого стануть джерела. Місцеві громадські активісти вирішили реалізовувати проект, в рамках якого будуть розчищувати, облаштовувати водні джерела та «нанесуть» їх на карту Google задля створення туристичного маршруту для мандрівників найсмачнішими джерелами рідного краю.

 «Проект спрямований на те, щоб визначити скільки джерел Барського району мають придатну до вживання воду. Мета – максимально зберегти і зробити їх доступними для подорожуючих. У подальшому плануємо розробити туристичні веломаршрути. Маємо в місті потужні вело-, мотогромадські організації, які культивують активний спосіб життя і можуть організовувати мандрівки для туристів. Відповідно один з маршрутів буде присвячений джерелам Бару, біля яких поетапно можна буде зупинятися і відпочивати. Вже сьогодні в роботі є три джерела, за кожним з них закріплена відповідальна людина, яка після розчистки слідкує за територією. У планах – ще вісім, які розташовані довкола Бару. Закликаємо усіх небайдужий знаходити, чистити, облаштовувати цілющі для людей джерела», - розповів співкоординатор проекту «Джерелами рідного краю» Олександр Крикливий.

Загалом, на території Барського району не так давно діяло 56 джерел-криниць, чимало з яких мають свою дивовижну історію, але більшість нині у досить занедбаному стані, потребують розчищення та благоустрою.