На Вінниччині після сварки з матір’ю хлопчик оселився у кабіні старої вантажівки

Новини Вінниці / На Вінниччині після сварки з матір’ю хлопчик оселився у кабіні старої вантажівки

Після звернення до поліції вранці 15 вересня старости одного із сіл Ямпільської громади, що на Вінниччині, правоохоронці розпочали пошуки 8-річного хлопчика. За кілька годин дитину знайшли у «схованці» - кабіні старої вантажівки поблизу місцевої лікарні. Школяр не мав жодного бажання повертатися додому.

Як повідомляють у відділі комунікації обласного главку поліції, сполох у селі спричинила вчителька, адже дитина вранці не прийшла на уроки. Жінка звернулася до старости, а він вже зателефонував до Могилів–Подільського районного відділу поліції.

Як виявилося, хлопчик пішов з дому напередодні ввечері після «непорозуміння» з матір’ю, а вчителька звернулась до старости, аби той допоміг з’ясувати причини відсутності учня.

На пошуки зниклої дитини задіяли ювенальних поліцейських місцевої поліції, дільничного офіцера, який обслуговує населений пункт та слідчо–оперативну групу. Правоохоронці обстежили дитячі майданчики, закинуті будинки, вулиці, лісопосадки, усі місця, де міг знаходитись хлопчик. Через дві години пошуків поліцейські знайшли дитину поблизу лікарні в кабіні від старої вантажівки.  

Хлопчика оглянули медики. Наразі його стан здоров’я задовільний. Школяра залишили під наглядом медичних працівників.

Поліцейські встановили, що родина перебуває на обліку, як така, що опинилась у складних життєвих обставинах. Інформація відносно дитини та її сім'ї направлена для подальшого розгляду у межах компетенції до служби у справах дітей .

За неналежне виконання обов’язків щодо виховання сина на матір хлопчика поліцейські склали адміністративний протокол за ст.184 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Невиконання батьками чи особами, що їх заміняють, обов’язків по вихованню дітей». За таке правопорушення передбачено штраф від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Макс Мельник

15 вересня, 2021