На Вінниччині після невдалої втечі затримано 13-річного викрадача транспортного засобу

Новини Вінниці / На Вінниччині після невдалої втечі затримано 13-річного викрадача транспортного засобу

У Немирівській громаді на Вінниччині 11 листопада правоохоронці вирахували та затримали особу, яка підозрюється у незаконному заволодінні транспортним засобом місцевої жительки. Правопорушником у поліції вважають 13–річного хлопця.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінниччини, із заявою до місцевого відділу звернулась 49–річна жителька Немирівської територіальної громади. Вона вказала, що викрадено її скутер Honda. Транспортний засіб потерпіла залишила на дорозі поряд з будинком односельчанки з ключами у замку запалення.

Під час відпрацювання території населеного пункту, де стався злочин, на одній з вулиць поліцейські помітили хлопця, який їхав на скутері, як дві краплі води схожим за описом потерпілої. Помітивши поліцейський автомобіль, неповнолітній почав тікати.

Працівники поліції наздогнала правопорушника у полі за межами населеного пункту. Зловмисником виявився місцевий хлопець.

Слідством розпочато кримінальне провадження відповідно до ч.1 ст.289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

Оскільки за вчинення такого злочину відповідальність настає з 16 років, поліцейські звернуться до суду з клопотання про застосування до правопорушника заходів виховного характеру.

Макс Мельник

12 листопада, 2021