На Вінниччині підприємець «розвів» селищну ради на майже мільйон гривень

Новини Вінниці / На Вінниччині підприємець «розвів» селищну ради на майже мільйон гривень

До суду передано обвинувальний акт стосовно підприємця, який заподіяв територіальній громаді збитки майже на 900 тис. грн.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.  

За процесуального керівництва Хмільницької окружної прокуратури завершено досудове розслідування та передано до суду обвинувальний акт стосовно 53-річного підприємця у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 366, ч. 5 ст. 191  КК України (використання завідомо підробленого документа; службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, якщо такі дії спричинили тяжкі наслідки; заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах).

Підприємець уклав договір підряду з однією із селищних рад Хмільницького району про виконання робіт з реконструкції споруд очистки господарчо-побутових стічних вод з влаштуванням нової споруди біологічної очистки.

У подальшому, зловживаючи своїм службовим становищем, у актах виконаних будівельних робіт він відобразив недостовірні відомості щодо понесених витрат на закупівлю будівельних матеріалів та нарахуванню заробітної плати, що призвело до заподіяння селищній раді збитків у розмірі майже 900 тис.  грн.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих злочинів у судовому порядку обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.