На Вінниччині підлітки розважалися петардами, які підпалювали у роті та кидали під автівки (ФОТО)

Новини Вінниці / На Вінниччині підлітки розважалися петардами, які підпалювали у роті та кидали під автівки (ФОТО)

В одному із сіл Хмільницького району Вінницької області 13 грудня підлітки влаштували дивні розваги. Вони кидали вибухівку під автівки селян. Один з постраждалих провів власне розслідування. В поліції Вінниччини прийняли його заяву. Але чоловіка більш турбує не ушкоджена машина, а нова мода підлітків – підпалювати петарди, тримаючи їх зубами.

В одному із сіл Хмільницького району Вінницької області 13 грудня підлітки влаштували дивні розваги. Вони кидали вибухівку під автівки селян. Один з постраждалих провів власне розслідування. В поліції Вінниччини прийняли його заяву. Але чоловіка більш турбує не ушкоджена машина, а нова мода підлітків – підпалювати петарди, тримаючи їх зубами.  

Як повідомляють "Життєві обрії", вибухом вирвано передню зовнішню пластикову панель автомобіля  Volkswagen. Під капотом власник знайшов «жменю» пороху рудого кольору та капсулу від петарди.

«Коли я почав шукати тих, хто це зробив, то пошкодження мого авто відійшло на другий план, бо від того, що я з'ясував і до яких наслідків це може призвести - волосся дибки піднімаються», - розповідає власник автомобіля.

Йому вдалось встановити, що в п'ятницю ввечері, група підлітків розважалась тим, що петарди підкидали під автомобілі.

«Їх втішало те, що від вибухів, автомобілі аж підкидало. Але справжній шок у мене викликала зовсім інша розвага цих юних екстремалів. Підлітки, беруть петарду у рот, запалюють, тримають певний час а потім викидають. Мені, навіть, уявити страшно, що може бути, коли ця петарда рвоне у роті», - розповідає чоловік.

Він вважає, що потрібно негайно заборонити продавати петарди неповнолітнім, оскільки це може призвести до трагічних наслідків, а батьки повинні контролювати розваги своїх дітей.

«З приводу цього я написав заяву в поліцію. Справа не в пошкодженому авто, панель я уже замовив. Просто, я вважаю, що з цим необхідно щось робити, поки не трапилось біди, сподіваюсь, що для когось це стане уроком і стримає від подальших необдуманих вчинків», - зазначив власник пошкодженого автомобіля.

Олеся Рудницька

16 грудня, 2019