На Вінниччині підлегла звинуватила директорку навчального закладу в некомпетентності та розтратах

Новини Вінниці / На Вінниччині підлегла звинуватила директорку навчального закладу в некомпетентності та розтратах

На Вінниччині назріває «освітній» скандал. В соціальній мережі директорку навчального закладу з Чечельника звинувачують у некомпетентності та нецільовому використанні коштів.

На Вінниччині назріває «освітній» скандал. В соціальній мережі директорку Чечельницького ІРЦ Валентину Жукову звинувачують у некомпетентності та нецільовому використанні коштів.

На сторінці спільноти Чечельницькій ІРЦ у Facebook зазначено, що директорка «під час занять з ООП (діти з особливими освітніми потребами) дозволяє собі втручатись в процес зі своїми корективами, не знаючи ні суті заняття, ні особливості дитини, чим принижує фахівців перед батьками та зриває заняття. Ще дозволяє собі вказувати дітям в присутності інших дітей на їхні вади та обговорювати їх зі сторонніми людьми, що категорично заборонено».

Щодо нецільового використання коштів, то авторка допису викладає кілька світлин.

На одних – диван в кабінеті директорки, на інших кілька стільчиків і стіл в кабінеті логопеда.

Дописувачка також зазначає, що в кабінеті реабілітолога підлога не відповідає санітарно-гігієнічним вимогам до таких приміщень.

Авторка допису, не вказуючи свого імені, зазначає, що в колективі постійний булінг та терор, тож фахівці вимушені звільнятися із закладу.

Чи справді це так і скільки фахівців працює в центрі, невідомо. Чечельницький ІРЦ доволі «утаємничений заклад». На офіційному сайті зазначено, що створено його в 2018 році. До речі, центр географічно знаходиться не в самому Чечельнику, а в селі Ольгопіль.

В закладі відповідно до штатного розпису, затвердженому місцевими депутатами, адже він у комунальній власності, передбачено, що на постійній основі та на повну ставку має працювати директор та логопед. Прибиральниця в в центрі має 0,25 ставки. Щодо інші фахівців - реабілітологів, дефектологів - вони  мають залучатися на умовах аутсорсінгу з погодинною оплатою праці.

На офіційному сайті відділу освіти Чечельницького районної державної адміністрації в розділі Чечельницький ІРЦ немає жодних контактів та прізвищ – ні директорки, ні логопеда. Єдина інформація, яка була на день публікації, це умови проведення конкурсу і кілька декларативних заяв про інклюзивну освіту.

Ось, наприклад, така: «Коли ми говоримо про створення інклюзивного освітнього середовища, ми не маємо на увазі суто відкриття інклюзивних класів або забезпечення архітектурної доступності».

Ну, з огляду на сходи, якими діти мають підніматися до навчального закладу, з цією задачею в ІРЦ справляються «блискуче».

NaПарижі зателефонував Валентині Жуковій з проханням пояснити суть конфлікту. Посадовець зазначила, що всі недоліки усунено, і з ситуацією «розбирались і у Вінниці, і у Києві»... Валентина Петрівна дивується, чому «ситуацією колотять» і риторично пояснює, кому це потрібно, вона не знає.

Також жінка зазначила, що вона не є державним службовцем, тож не має здавати декларацію про доходи, а всі закупівлі проводились через Prozzoro, тож звинувачення у нецільовому використанні коштів є абсурдними.

Також на сторінці ІРЦ розміщено аудиозапис розмови з фахівцем цього центру, яка дозволила собі винести «бруд з оселі» та виступити проти своїх роботодавців. На аудіозаписі чутно, що чоловік на ім‘я Олег розповідає «бунтарці», що гнати її потрібно «сраною мітлою» і що він рекомендував її та «взяв з вулиці».

Марина Карабай

30 червня, 2020