На Вінниччині під час «Свята Врожаю» Agro Techno 2021 презентували новітні технології

Новини Вінниці / На Вінниччині під час «Свята Врожаю» Agro Techno 2021 презентували новітні технології

На території агропарку ZGAR у селі Мізяків, що неподалік Вінниці, 27 серпня на «Святі Врожаю» AgroTechno 2021 згадали здобутки регіону, який завжди вважався одним з лідерів в аграрній галузі країни.

На території агропарку ZGAR у селі Мізяків, що неподалік Вінниці, 27 серпня на «Святі Врожаю» AgroTechno 2021 згадали здобутки регіону, який завжди вважався одним з лідерів в аграрній галузі країни.

Як зазначають у Вінницькій облдержадміністрації, область зберігає свої традиції, займаючи лідируючі позиції у виробництві зерна, цукрових буряків, картоплі, плодово-ягідних культур, м’яса та молока. Агросектор Вінниччини стрімко розвивається та потребує інновацій та інвестицій.

Під час фестивалю провідні аграрії обговорювали актуальні теми цього сезону, ділились власним досвідом, а також порушували питання, які на сьогодні є важливими для них.

Крім того, експерти розповідали про успішні кейси сезону і показували їх результати. Також презентували рішення, які допомагають підвищити прибутки господарств на 10-50%, технологічні новинки для автоматизації основних процесів та інновації сезону, які були успішно впроваджені в регіоні.

Під час свята було проведено виставкові заходи. Учасники мали можливість ознайомитися з передовою технікою та технологіями аграрного виробництва, новітніми розробками та демо-показами, взяти участь у фахових дискусіях розвитку аграрної галузі.

Партнери «Свята Врожаю» AgroTechno 2021 – відомі та успішні компанії, демонстрували учасникам свою продукцію і послуги з посівного матеріалу, засобів захисту рослин і мінеральних добрив, агротехніки, комплектуючих, переробки продукції, трейдингу, консалтингових і управлінських компаній.

Ця подія присвячена також і закінченню одного з важливих етапів аграрного виробництва – завершенню жнивної кампанії.

На сьогодні за оперативними даними по всіх категоріях господарств області намолочено 2304,4 тис. тонн зерна, що на 537,8 тис. тонн більше 2020 року. Середня урожайність склала 53,7 ц/га, що на 10,9 ц/га більше попереднього року. В тому числі намолочено пшениці в обсязі 1799,9 тис. тонн при середній урожайності 55,4 ц/га, що на 11,7 ц/га більше за 2020 рік; ячменю – 473,5 тис. тонн при середній урожайності 49,9 ц/га, що на 9,4 ц/га більше ніж у минулому році; жита – 13,1 тис. тонн при середній урожайності 42,3 ц/га, що на 12,7 ц/га більше ніж у минулому році; гороху – 15,0 тис. тонн, середня урожайність складає 30,0 ц/га, що на 1,4 ц/га менше 2020 року.

Варто зауважити, що сільськогосподарський рік ще не завершився. Попереду збирання пізніх культур та закладання основи під майбутній урожай.

Олеся Рудницька

28 серпня, 2021