На Вінниччині під час «розборок» чоловік застосував гранату: постраждали двоє людей (ФОТО)

Новини Вінниці / На Вінниччині під час «розборок» чоловік застосував гранату: постраждали двоє людей (ФОТО)

Вночі 26 грудня у селі Садки Могилів-Подільського району Вінниччині у результаті вибуху гранати осколкові поранення отримали двоє місцевих мешканців. Один з них під час надання медичної допомоги помер. У поліції з’ясували, що саме такими стали наслідки чоловічих «розборок».

Вночі 26 грудня у селі Садки Могилів-Подільського району на Вінниччині у результаті вибуху гранати осколкові поранення отримали двоє місцевих мешканців. Один з них під час надання медичної допомоги помер. У поліції з’ясували, що саме такими стали наслідки чоловічих «розборок».

Як повідомляють у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, близько 2.30 до поліції надійшло повідомлення з райлікарні про те, що до реанімаційного відділення у важкому стані були госпіталізовані двоє жителів села Садки. Незабаром один з пацієнтів помер. Поранення людей чітко давали зрозуміти, що травми отримані внаслідок вибуху гранати.

Попереднє розслідування показало, що 28-річний господар будинку, на подвір’ї якого сталась трагедія, запросив до себе в гості товаришів. Чоловік кілька тижнів тому повернувся зі столиці із заробітків і вирішив відсвяткувати цю подію.

Під час застілля між чоловіками неодноразово виникали словесні конфлікти, причини яких ніхто з присутніх вже не пам’ятає. Коли гості вийшли на вулицю, господар будинку виніс гранату та погрожував її підірвати. Двоє односельців намагалися його заспокоїти та забрати небезпечний предмет.

Не вдалось… Граната вибухнула. Травмувались 25- та 28-річні місцеві жителі. Під час надання медичної допомоги у реанімації молодший з чоловіків помер.

Згодом з’ясувалось, що медичної допомоги потребував і правопорушник. Він отримав осколкове поранення ноги та був прооперований. Наразі він перебуває у медичному закладі під охороною поліції.     

Кримінальне провадження розпочато за ч. 1 ст. 115 ККУ (умисне вбивство) та ч.1 ст. 263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Чоловікові загрожує до 15 років позбавлення волі. За його словами, гранату він придбав у незнайомця в столиці. Поліція встановлює походження гранати.

Новини Вінниці / На Вінниччині під час «розборок» чоловік застосував гранату: постраждали двоє людей (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині під час «розборок» чоловік застосував гранату: постраждали двоє людей (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині під час «розборок» чоловік застосував гранату: постраждали двоє людей (ФОТО)Новини Вінниці / На Вінниччині під час «розборок» чоловік застосував гранату: постраждали двоє людей (ФОТО)
Макс Мельник

26 грудня, 2019