На Вінниччині під час полювання на птахів мисливець підстрелив хлопця, який вигулював собаку

Новини Вінниці / На Вінниччині під час полювання на птахів мисливець підстрелив хлопця, який вигулював собаку

З вогнепальним пораненням у тростянецьку лікарню 31 жовтня госпіталізований 14-річний підліток. Вистріл було зроблено з гладкоствольної рушниці. У поліції заявляють, що тілесні ушкодження хлопець отримав під час прогулянки з собакою поблизу водойми за межами села, де полював мисливець.

Як повідомляють у відділі комунікації ГУНП у Вінницькій області, поліція дізналася про випадок від медиків близько 13 години. У жителя села Мала Стратіївка діагностовано непроникаюче вогнепальне поранення грудної клітини та голови.

Провівши першочергові заходи, та, поспілкувавшись з хлопцем, працівники поліції встановили, що поранення потерпілий отримав внаслідок рикошету заряду дробу під час полювання 26-річного односельця на пернату дичину. Зареєстрована зброя у мисливця вилучена. 

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 128 КК України (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження). Таке кримінальне правопорушення карається позбавленням волі на строк до двох років.