На Вінниччині п’яний водій у комендантську годину намагався підкупити поліцейських

Новини Вінниці / На Вінниччині п’яний водій у комендантську годину намагався підкупити поліцейських

У Тульчині 27 липня під час патрулювання під час дії комендантської години правоохоронці зупинили автомобіль. Порушник був напідпитку. Він одразу почав пропонувати поліцейським гроші - за нескладання адміністративних матеріалів давав 10 000 гривень.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, при освідуванні в організмі 48-річного водія виявили 1,86 проміле алкоголю.

Чоловіка неодноразово попереджали про кримінальну відповідальність за пропозицію хабаря, але це його не зупинило. Порушник продовжував наполягати на своєму.

Для документування злочину поліцейські викликали слідчо-оперативну групу.

За пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі, відповідно до ч. 1 ст. 369 КК України, слідство розпочало кримінальне провадження. Водію загрожує до 4 років позбавлення волі.

За керування у стані сп’яніння поліцейські склали протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Автомобіль поміщений на арештмайданчик.