На Вінниччині перевізники не отримуватимуть компенсацію, поки депутати працюватимуть над потрібним документом

Новини Вінниці / На Вінниччині перевізники не отримуватимуть компенсацію, поки депутати працюватимуть над потрібним документом

На Вінниччині фактично відтерміновують строк надання коштів на компенсацію пільгових перевезень.  Вінницькі перевізники надають транспортні послуги пільговикам за власний рахунок доки депутати працюють над новою редакцією «Порядку використання коштів обласного бюджету для здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян на міжміських внутрішньообласних маршрутах загального користування».

На Вінниччині фактично відтерміновують строк надання коштів на компенсацію пільгових перевезень. Вінницькі перевізники надають транспортні послуги пільговикам за власний рахунок доки депутати працюють над новою редакцією «Порядку використання коштів обласного бюджету для здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян на міжміських внутрішньообласних маршрутах загального користування».

За словами депутата обласної ради Сергія Кривешка, доки нова редакція, яка особливо не відрізняється від «старої» не буде затверджена, перевізники залишаються без компенсації за надані послуги, що може призвести до зупинки транспорту

В документі прописано, що він «починає працювати» не з початку нового, чи бюджетного року, а з моменту «затвердження нової редакції Порядку».

«Редагувати» старий документ Порядку запропонували члени бюджетної комісії Вінницької обласної Ради, питання було винесено на сесію наприкінці минулого року. Також на сесії було прийнято рішення щодо створення робочої комісії, до складу якого увійшли депутати та перевізники.

Перше засідання робочої групи відбулося 19 січня. На ньому розглянули внесені правки і призначили дату наступного засідання - 23 січня.

Також в рамках роботи над «новою редакцією» перевізники Вінницької області провели загальні збори перевізників (мова йде про міжміські перевезення – ред.)

Про це депутат Сергій Кривешко написав на своїй сторінці в соціальній мережі FB:

«Сьогодні 22.01.2020 року об 11 год 00 хв було проведено загальні збори перевізників Вінницької області, одноголосно вирішено: погодити новий доопрацьований «Порядок використання коштів обласного бюджету для здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян на міжміських внутрішньообласних маршрутах загального користування у Вінницькій області у новій редакції».

Сергій Кривешко також наголосив, що перевізники на сьогодні виконують свої зобов‘язання перед державою, незважаючи на відсутність фінансування.

«До відома громадян пільгової категорії, з 01.01.2020р. пільгові перевезення на міжміських маршрутах Вінницької області не фінансуються, і перевізники перевозять людей пільгової категорії за власний кошт!», - йдеться в його дописі.

Депутат повідомив, що перевізники очікують вирішення питання до кінця січня. Та, виплату компенсації, на його думку, відтерміновують штучно.

Принаймні про це говорять факти. До складу робочої групи включили заступника директора ДЮСШ з веслування Олега Долінського, Як представника ГО "Самооборона Майдану".

За словами Сергія Крившека, саме Олег Долінський був проти погодження «Порядку», який дає можливість відновити безкоштовні перевезення АТОвців у повному обсязі.

Олег Долінський запросив перевірку документів щодо компенсації перевізникам, яка була здійснена в минулому році. Далі питання мають винести на засідання постійної комісії обласної ради, а потім на сесію.

«За 11 місяців 2019 року перевізники здійснили перевезень на суму білше 17 мільйонів гривень (мова йде про міжміські перевезення з отриманням «безкоштовного» квитка в касі автовокзалу – ред.), сума компенсації склала 13 млн. 200 тис. гривень. В нинішньому її зменшили до 7 млн. Таким чином, зрозуміло, що коштів не вистачає, отже комусь вигідно «тягнути час», - зазначає NaПарижі Сергій Кривешко.

Натомість питання не вирішується, а через зволікання лише загострюється протистояння між пільговиками та перевізниками.

Марина Карабай

24 січня, 2020