На Вінниччині перекриють міжнародну трасу. Сільський голова називає організаторів та причини

Новини Вінниці / На Вінниччині перекриють міжнародну трасу. Сільський голова називає організаторів та причини

На Вінниччині селяни перекриватимуть міжнародну трасу М12. Сповіщення про проведення акції передали до Вінницької районної державної адміністрації.

На Вінниччині селяни перекриватимуть міжнародну трасу М12. Сповіщення про проведення акції передали до Вінницької районної державної адміністрації.

Про це повідомляють офіційні джерела.

Організатори мітингу планують, що акція протесту триватиме з десятої години ранку і до десятої вечора, супроводжуватиметься роздачею листівок та встановленням інформаційних стендів.

Мітингувальники, а це мешканці сіл Щітки та Писарівка, вимагатимуть врахувати їхню думку щодо приєднання до Сокиринецької сільської ОТГ. Вони вважають приєднання до Вінницької міської ОТГ примусовим.

Натомість сільський голова Писарівки Дмитро Науменко пояснює, що акція організована "зацікавленими особами", серед яких депутат Вінницької обласної ради, керівник ФГ «Господар С» Олег Коров‘ячук.

«Олег Коров‘ячук створив собі «кишенькову» Сокиринецьку ОТГ, в якій відчуває себе господарем і думає не про людей, а про те, як собі ще землі заграбастати в Писарівці та Щітках. За чотири роки функціонування Сокиринецької ОТГ в ній не було створено нічого для людей, ні лікарні, ні поліції, ні пожежної», - зазначає Дмитро Науменко.

За словами сільського голови, більшість мешканців Писарівки та Щіток, все ж таки, бачать своє майбутнє у приєднанні до Вінницької ОТГ. Адже більшість працює саме у Вінниці, тож ПДФО – податок, який дає основні надходження до бюджету – залишається саме у Вінниці, а не в громаді.

Також Дмитро Науменко зазначає, що в громаді 800 пільговиків, тож «потягнути» їхнє утримання власними силами, а тим більше приєднавшись до де-факто «неспроможної» Сокиринецької ОТГ громада не зможе.

До того ж приєднання до Вінницької міської ОТГ дасть можливість зменшити вартість проїзду в громадському транспорті – нині вона складає 12 гривень, завершити довгобуд – місцеву школу та переоснастити місцевий медичний заклад.

За словами Дмитра Науменка, причина мітингу полягає в тому, що Сокиринецку ОТГ планують приєднати до Лука-Мелешківської, тож місцевим «феодалам» доведеться втрачати владу, а значить і гроші.

Марина Карабай

22 січня, 2020