На Вінниччині передали до суду справу посадовця водоканалу, який причетний до забруднення річки

Новини Вінниці / На Вінниччині передали до суду справу посадовця водоканалу, який причетний до забруднення річки

Спеціалізованою екологічною прокуратурою Вінницької обласної прокуратури до суду передано обвинувальний акт стосовно головного інженера одного з районних водоканалів Вінницької області, який обвинувачується у порушенні правил охорони водних об’єктів, що спричинило забруднення поверхневих вод і створило небезпеку для довкілля.

Як повідомляють у пресслужбі Вінницької обласної прокуратури, провадження розслідується за ч. 1 ст. 242 КК України.

Досудовим розслідуванням установлено, що посадовець комунального підприємства, в порушення вимог інструкції підприємства та чинного природоохоронного законодавства, під час здійснення господарської діяльності водоканалу допустив перевищення нормативів скидів забруднюючих речовин, встановлених спеціальним дозволом.

Внаслідок цього стоками було забруднено річку Баран, що входить до басейну річки Південний Буг, що, з-поміж іншого, могло призвести до загибелі живих біоресурсів та настання інших негативних змін у довкіллі.

За вчинення такого злочину передбачено покарання у виді штрафу від однієї тисячі до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років, або обмеженням волі на той самий строк.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося Слідчим управлінням ГУНП у Вінницькій області.

Зазначимо, забруднення відбулось у Жмеринці.

Макс Мельник

28 лютого, 2023