На Вінниччині пенсіонер зґвалтував 7-річну дівчинку

Новини Вінниці / На Вінниччині пенсіонер зґвалтував 7-річну дівчинку

Жахливий випадок зафіксували вінницькі правоохоронці. Психічно хворий 65-річний чоловік напав на дівчинку і рукою зґвалтував її. Покидька затримано. Дитина перебуває у вінницькій лікарні «Центр матері й дитини».

Жахливий випадок зафіксували вінницькі правоохоронці. Психічно хворий чоловік напав на дівчинку і рукою зґвалтував її. Покидька затримано. Дитина перебуває у вінницькій лікарні «Центр матері й дитини».

Про це у Facebook написав очільник Нацполіції Вячеслав Аброськін. Він навів кілька прикладів нелюдської поведінки у різних регіонах, зокрема у Вінниці. Щодо маленької вінничанки, то в неї медики діагностували згвалтування та кровотечу.

За його словами, для припинення знущання над дітьми потрібно підтримали законопроект №6607 «Про внесення змін до деяких законів України (щодо запровадження Єдиного реєстру осіб засуджених за злочини проти статевої свободи та недоторканості малолітньої чи малолітнього і посилення відповідальності за злочини, вчинені проти статевої свободи та недоторканості малолітньої чи малолітнього)».

У відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області додали подробиць. Злочин стався 8 липня близько 15.20 в обласному центрі поруч з гаражними приміщеннями. Дитина гралася разом з 9-річною сестричкою.

В цей час невідомий напав на дівчинку, затягнув у кущі та вчинив розпутні дії. Зловмисник демонстрував дитині статеві органи та рукою вчинив насильницькі дії сексуального характеру.

Старша дівчинка втекла та розповіла батькам про те, що сталося. Поліцейські оперативно затримали 59-річного підозрюваного. Ним виявився місцевий житель. Його затримано в процесуальному порядку. Зловмисник перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Слідство клопотатиме в суді про взяття його під варту.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.152 КК України (зґвалтування малолітньої особи). Такий злочин карається ув’язненням  на строк від 8 до 15 років.  
В рамках розслідування проведені першочергові слідчі дії, зібрані речові докази, планується призначення ряду експертиз, в тому числі, психолого-психіатрична, яка визначить психічний стан підозрюваної особи.

Олег Верлан

9 липня, 2019