На Вінниччині пенсіонер провалився під кригу та втратив свідомість. Рятувальники вчасно прибули на місце

Новини Вінниці / На Вінниччині пенсіонер провалився під кригу та втратив свідомість. Рятувальники вчасно прибули на місце

На річці Сіб неподалік с. Мар'янівка Гайсинської громади Вінницької області 26 грудня об 11:52 лід не витримав людину. Під кригою опинився 75-річний місцевий житель.

Як повідомляють у пресслужбі ГУ ДСНС у Вінницькій області, до Служби порятунку «101» надійшла інформація про те, що людина потребує порятунку.

По прибуттю на місце події рятувальників ДПРЧ-10 з’ясувалося, що на відстані близько 100 м від берега під кригою знаходиться чоловік у непритомному стані та з-під криги видно лише частину його голови.

Бійці ДСНС за допомогою рятувальної мотузки витягли чоловіка з водойми та доправили його до берега. Вже там рятувальники надали чоловіку першу домедичну допомогу, зробивши йому непрямий масаж серця та штучну вентиляцію легень. Згодом чоловіка у свідомості було передано працівникам екстреної медичної допомоги.

До проведення аваійно-рятувальних робіт від ДСНС залучалося 4 чоловіки особового складу та один спецавтомобіль.

Рятувальники Вінниччини нагадують, що через коливання температури лід на водоймах тонкий, тому виходити на нього вкрай небезпечно. Бережіть себе та своїх близьких.

Макс Мельник

27 грудня, 2021