На Вінниччині оштрафували пенсіонера на самоізоляції через сміття

Новини Вінниці / На Вінниччині оштрафували пенсіонера на самоізоляції через сміття

У Гнівані Вінницької області у розпал епідемії коронавіруса і оголошеного владою загального карантину міська влада склала протокол про адмінправопорушення на місцевого пенсіонера. 68-річний Віталій Подудало знаходиться на самоізоляції. Проте містянина хочуть покарати за те, що він не прибрав територію біля багато років покинутої будівлі колишнього кафе.

У Гнівані Вінницької області у розпал епідемії коронавірусу й оголошеного владою загального карантину міська влада склала протокол про адмінправопорушення на місцевого пенсіонера. 68-річний Віталій Подудало знаходиться на самоізоляції. Проте містянина хочуть покарати за те, що він не прибрав територію біля багато років тому покинутої будівлі колишнього кафе.

Як розповів "РЕАЛу" Віталій Григорович, дане приміщення належало його покійної дружини, яка померла від онкологічної недуги. Він цим будинком не володіє - в спадок повинна буде вступити дочка, яка вже багато років як виїхала за кордон і жодного разу не приїжджала. Тобто, за законом, його не можна за це штрафувати.

Він, як чесна людина, зазвичай завжди прибирав цю територію, хоч і не є власником. Але в даному випадку оголошений карантин, як пенсіонер він в групі ризику і не виходить без потреби на вулицю. Тому нічого і не прибирав. Тепер чоловік хвилюється через те, що йому виписали штраф у розмірі від 340 до 1480 грн. По-перше, незаконно, а по-друге - несправедливо.

Віталій Подудало знайшов телефон гарячої лінії по боротьбі з коронавірусом Вінницької ОДА, там де вказано, що вони допомагають жителям області у загальних, не медичних питаннях. Там йому сказали, що нічим допомогти не можуть, але дали телефон «відповідальної людини» в Тиврівському районі. Зателефонувавши за ним, пенсіонер потрапив на чиновницю, яка дуже здивувалася, що її телефон в ОДА дають людям, оскільки вона нічого не знає про те, що повинна за щось подібне відповідати. Жінка дала пенсіонеру телефон співробітника РДА, який може його вислухати. Вислухали, але сказали, що нічого зі штрафом зробити не можуть. При цьому заявили, що виходити з самоізоляції на прибирання не потрібно...

Взагалі, це формене свавілля і знущання над пенсіонером. «РЕАЛ» звертається до голови Вінницької ОДА Владислава Скальського, як до людини відповідальної, що намагається тримати руку на пульсі всіх проблем, втрутитися у дану ситуацію і дати команду реально допомогти пенсіонерові. Щоб він сидів удома, а не нервував, що його оштрафували ні за що.

Ну і останній штрих. Одна з дочок Віталія Григоровича - лікар швидкої допомоги, яка нині працює зокрема і на передовій у боротьбі з коронавірусною інфекцією.