На Вінниччині органи влади почали звертатися до ВР, уряду та НКРЕКП щодо зменшення тарифів

Новини Вінниці / На Вінниччині органи влади почали звертатися до ВР, уряду та НКРЕКП щодо зменшення тарифів

Перша «хвиля» протестів проти підвищення тарифів на електроенергію та газ по Вінниччині «пройшлася» 10 січня. Після мітингів в деяких містах місцеві органи влади затвердили відповідні звернення, в яких вимагають скасування окремих документів та «послаблення тиску» на споживачів. Вони адресовані центральній владі.

Перша «хвиля» протестів проти підвищення тарифів на електроенергію та газ по Вінниччині пройшла 10 січня. Після мітингів в деяких містах місцеві органи влади затвердили відповідні звернення, в яких вимагають скасування окремих документів та «послаблення тиску» на споживачів. Вони адресовані центральній владі.

Нагадаємо, протестні акції у неділю відбулися у Вінниці, Жмеринці, Козятині, Хмілнику та інших населених пунктах.

Так, 11 січня, на засіданні виконкому Калинівської міськради було прийнято рішення про направлення звернень до голови ВР Дмитра Разумкова, прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та до голови НКРЕКП Валерія Тарасюка щодо скасування постанови Нацкомісії, відповідно до якої з січня 2020 року для населення введена нова система оплати за газ та його транспортування.

Також, як зазначається на сайті Калинівської ОТГ, виконавчий комітет міської ради висловлює категоричний протест проти зростання у 2021 році ціни на природний газ, електроенергію та підвищення тарифів за розподіл (доставку) природного газу для газорозподільчих компаній.

Як пишуть «Життеві обрії», після недільного протесту у хмільнику провели позачергову сесію міськради. На ній представник ініціативної групи мітингувальників Микола Михальнюк звернувся до депутатів із закликом підтримати позицію громади щодо недопущення підвищення тарифів на газ, послуги з розподілу природного газу та електроенергію. Після його виступу мер Микола Юрчишин зазначив, що громада і представники міської влади стурбовані ситуацією щодо підвищення тарифів

Депкорпус підтримав думку, а 12  січня міський голова Микола Юрчишин підписав Звернення до голови Д.Разумкова, Д.Шмигаля, в.о. міністра енергетики Ю.Вітренка, голови НКРЄКП В.Тарасюка та голови Вінницької ОДА С.Борзова С.С. із вимогою обґрунтованого, компромісного і соціального врегулювання питань цінової політики в державі в інтересах громадян України.

Про проведення позачергової сесії чи засідань виконкому у Вінниці не повідомлялося.

Зазначимо, що подібні звернення є певною мірою декларативними, вони не мають юридичної сили та не обов’язкові для того, аби бралися до уваги центральними органами влади.