На Вінниччині офіційно відкрили «розумний» перехід через залізничну колію

Новини Вінниці / На Вінниччині офіційно відкрили «розумний» перехід через залізничну колію

Сьогодні, 12 листопада, у місті Жмеринка, що на Вінниччині офіційно відкрили «розумний перехід» через залізничний перехід. На відкриття завітав виконавчий директор регіональної філії «Підвенно-Західна залізниця» АТ "Укрзалізниця» Артем Миронович. Гостя зустрічав міський голова та залізничники, які впродовж місяця виконали передбачені проєктом роботи.

Сьогодні, 12 листопада, у місті Жмеринка, що  на Вінниччині, офіційно відкрили «розумний перехід» через залізничний перехід. На відкриття завітав виконавчий директор регіональної філії «Підвенно-Західна залізниця» АТ "Укрзалізниця» Артем Миронович. 

Про це повідомляє Жмеринка.City.

«Перехід зробили за власні кошти та власними зусиллями. На об’єкті працювали залізничники шести виробничих підрозділів: Жмеринської дирекції залізничних перевезень (ДН-3), Жмеринської дистанції колії (ПЧ-9), Жмеринської дистанції сигналізації та зв'язку (ШЧ-4), Жмеринської дистанції захисних лісонасаджень (ПЧЛ-3), Жмеринській дистанції електропостачання (ЕЧ-3), Жмеринському експлуатаційному вагонному депо станції Жмеринка (ВЧДЕ-4)», -  повідомив головний інженер виробничого підрозділу Жмеринської дирекції залізничних перевезень регіональної філії "Південно-західна" залізниця ПАТ "Укрзалізниця» Володимир Буравський.

В ході робіт було встановлювали звукову і світлову сигналізації, нові енергозберігаючі лампи і тактильну плитку для людей із вадами зору.

На місці зруйнованих сходів, які були в аварійному стані, облаштували пологий заїзд для велосипедів та візочків, а поруч розмістили парковку для автомобілів та клумбу із зеленими насадженнями.

Зазначимо, перехід побудований таким чином, щоб люди, які переходять колії навіть в навушниках слухаючи музику, змогли пройти «змійкою» і побачити небезпеку від наближення потягу. А паркан по всьому периметру переходу та інформаційні знаки закликають зупинитися перед небезпекою.

Таких сучасних переходів лише кілька на всю Україну, і головне їхнє завдання попередити про небезпеку.

 

 

 

Новини Вінниці / На Вінниччині офіційно відкрили «розумний» перехід через залізничну коліюНовини Вінниці / На Вінниччині офіційно відкрили «розумний» перехід через залізничну коліюНовини Вінниці / На Вінниччині офіційно відкрили «розумний» перехід через залізничну коліюНовини Вінниці / На Вінниччині офіційно відкрили «розумний» перехід через залізничну колію
Марина Карабай

12 листопада, 2020