На Вінниччині офіційно розподілили напрямки, якими опікувався перший заступник губернатора

Новини Вінниці / На Вінниччині офіційно розподілили напрямки, якими опікувався перший заступник губернатора

У Вінниці голова Вінницької ОДА Валерій Коровій підписав розпорядження по ліквідації посади першого заступника глави адміністрації. Наразі його обов'язки було розподілено між трьома заступниками.

Голова Вінницької ОДА Валерій Коровій підписав розпорядження, згідно з яким напрямки, які контролював перший заступник, розподілено між іншими трьома заступниками. Навантаження збільшилося переважно у одного з них. Оскільки на Вінниччині нібито немає пробьлемних напрямків, можна сподіватися, що вакансія однієї з ключових посад не погіршить ситуацію.

За інформацією, розміщеної на сайті Вінницької ОДА, стало відомо, що «відповідно до статей 39, 40 Закону України« Про місцеві державні адміністрації» було внесено зміни до розподілу обов'язків між головою, першим заступником, заступниками голови облдержадміністрації, затвердженого розпорядженням голови облдержадміністрації від 30 червня 2017 № 450, викладені в новій редакції, що додається.

У документі йдеться:

"Визнати таким, що втратив чинність, розпорядження голови обласної державної адміністрації від 26 квітня 2019 № 316 «Про внесення змін до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 30 червня 2017 № 450»".

Зміни в організаційній структурі стали наслідком звільнення з посади першого заступника Андрія Гижко. Наразі у голови Вінницької ОДА залишається три «зами»: Василь Броварник, Ігор Івасюк та Олександр Крученюк.

Отже, обов'язки які були у першого заступника, а цю посаду займав раніше Андрій Гижко, розподілені між ними так:

заступник голови обласної державної адміністрації Броварник В.М. несе відповідальність за:

- житлово-комунальне господарство;

- енергопостачання та розвиток енергетичної галузі;

- енергозбереження;

- поставка природного газу;

- зв'язок;

- цивільний захист;

- будівельну галузь;

- містобудування та архітектури;

- реалізацію державної політики в галузі транспорту;

- захист прав споживачів;

- питання безпеки руху;

- вирішення питань землеустрою та моніторингу земель;

- надання в користування, передачі у власність земельних ділянок;

- управління автомобільними дорогами місцевого значення.

Заступник голови обласної державної адміністрації Івасюк І.Д. відповідає за реалізацію повноважень облдержадміністрації в соціальній та гуманітарній сферах.

Заступник голови обласної державної адміністрації Крученюк А.В. відповідає за суспільно-політичну ситуацію в області, реалізацію повноважень облдержадміністрації в області інформаційної політики та комунікацій з громадськістю, внутрішньої політики, національностей та релігій, міграції, спорту, архівної справи.