На Вінниччині офіційно розпочали сезон полювання на козуль

Новини Вінниці / На Вінниччині офіційно розпочали сезон полювання на козуль

В мисливських угіддях Вінниччини дозволили полювати на козуль. Однак, усім охочим необхідно мати при собі повний пакет документів мисливця та 4,5 тис. грн. нагадаємо, полювати у Вінницькій області дозволено лише на самців даного виду парнокопитних.  

В мисливських угіддях Вінниччини дозволили полювати на козуль. Однак, усім охочим необхідно мати при собі повний пакет документів мисливця та 4,5 тис. грн. Нагадаємо, полювати у Вінницькій області дозволено лише на самців даного виду парнокопитних.  

Як проінформумали у Вінницькому обласному управлінні лісового та мисливського господарства, у мисливських угіддях Вінниччини дозволили індивідуальне полювання на самця козулі європейської.

Отже, відповідно до Закону України «Про мисливське господарство та полювання» сезон полювання розпочинається з індивідуального полювання на самців козулі триває до кінця року. Також у відомстві нагадують охочим полювати про пакет документів мисливця: посвідчення мисливця, контрольна картка, ліцензія, дозвіл на зброю,  паспорт на собак тощо.

Якщо скласти ціну усіх дозволів, середня вартість ліцензії на козулю (не враховуючи вартості самого трофею) становитиме близько 4,5 тис. грн.