На Вінниччині офіцер РФ намагався підкупити прикордонника. Росіянина будуть судити

Новини Вінниці / На Вінниччині офіцер РФ намагався підкупити прикордонника. Росіянина будуть судити

Перетинаючи кордон у Вінницькій області російський офіцер намагався підкупу прикордонника. Він пропонував 50 тисяч рублів за перетин кордону двох автобусів з Росії. Чоловіка судитимуть - йому загрожує штраф або позбавлення волі до 4 років.

Перетинаючи кордон у Вінницькій області, російський офіцер намагався підкупити прикордонника. Він пропонував 50 тисяч рублів за перетин кордону двох автобусів з Росії. Наразі чоловіка судитимуть - йому загрожує штраф або позбавлення волі терміном до 4 років.

Як повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби України (ГПСУ), затриманий має подвійне громадянство Молдови та РФ, а також звання лейтенанта запасу збройних сил Росії. Його затримали 15 травня при спробі підкупу в районі відповідальності Могилів-Подільського прикордонного загону.

"Затриманий мав намір за хабар вирішити питання проїзду через український кордон двох пасажирських автобусів з Росії. Після невдалої спроби підкупити українського прикордонника, злочинець затриманий військовою прокуратурою Вінницького гарнізону, предмет злочину - 50 тисяч російських рублів вилучено", - йдеться в повідомленні.

Відкрито справу за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України. Санкція передбачає покарання затриманому у вигляді штрафу від 500 до 750 (8500-12750 гривень) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі терміном від 2 до 4 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Ірина Заіковата

18 травня, 2020