На Вінниччині одне місто та три села отримали гроші на будівництво та реконструкцію систем водопостачання

Новини Вінниці / На Вінниччині одне місто та три села отримали гроші на будівництво та реконструкцію систем водопостачання

На Вінниччині депутати виділили 3 млн гривень для покращення системи водопостачання в регіоні. Це лише третина коштів, які потрібні у Вінницькій області для реалізації проєктів, які надійшли до профільного управління.

На Вінниччині депутати виділили 3 млн гривень для покращення системи водопостачання в регіоні. Це лише третина коштів, які потрібні у Вінницькій області для реалізації проєктів, що надійшли до профільного управління.  

Про це йдеться на сайті Вінницької обласної ради.

«Наразі до управління  надійшло 5 проєктних пропозицій, загальною кошторисною вартістю 8,9 млн грн., – повідомила Марія Зонова. – Управлінням опрацьовано документацію з представлених  проєктів. Зокрема, щодо наявності необхідної проектно-кошторисної документації та можливості виконання робіт на об’єкті», - цитує сайт начальницю управління розвитку територій та інфраструктури ОДА Марію Зонову.

Зазначимо, що нині в рамках програми "Питна вода" передбачено лише 5 млн гривень на такі цілі. Щоб визначитись із пріоритетами, питання винесли засідання комісії з питань розподілу та використання коштів обласного бюджету. До речі проходило воно в режимі онлайн.

«Після обговорення, на підставі представлених документів були відібрані проєкти з будівництва та реконструкції систем централізованого водопостачання в містах, селищах, селах, об’єднаних територіальних громадах області, які пропонуються до фінансування в 2020 році за рахунок бюджетних позичок, а саме на: будівництво зовнішніх мереж водопостачання по вул. Морозівська (не парна сторона) до ПК 11+21, вул. Б. Хмельницького та провул. Б. Хмельницького в м. Іллінці, Вінницької області на суму 1 млн 250 тис. грн.; реконструкція мережі водопостачання в с. Северинівка, Ямпільского району, Вінницької області – 650 тис. грн.; нове будівництво розподільчих мереж господарсько-питного водогону в с. Кліщів Тиврівського району, Вінницької області – 500 тис. грн.; нове будівництво господарсько-питного водогону по вулицях Деснянська, Броварі та Цегельна в селі Самгородок, Козятинського району, Вінницької області. Загальна сума коштів становить понад 3 млн грн.», - резюмують в обласній раді.


 

 

Марина Карабай

3 вересня, 2020